Korean skincare – What’s the hype about?

Korean skincare is de overkoepelende term voor alle skincare en beauty producten afkomstig uit Korea en van Koreaanse merken. In Korea beginnen mensen al op vroege leeftijd met het goed verzorgen van hun huid en is de skincare-industrie er al veel verder ontwikkeld en innovatiever dan de merken en producten op de westerse markt. Koreaanse skincare merken gebruiken, in vergelijking met het westen, veel innovatievere en andere producten. Zo is bijvoorbeeld slakkenslijm een ingrediënt wat veel voorkomt in de producten uit Korea. In Korea is de skincare vooral gericht op een egale huid met een mooie glow.

We zetten even de voordelen van Koreaanse skincare voor je op een rijtje.

Korean skincare

Voordelen van Koreaanse skincare

  • Innovatief. In Korea wordt er veel tijd en geld gestoken in het ontwikkelen en bedenken van nieuwe producten. Veel grote merken hebben dan ook een eigen laboratorium.

  • Goedkoper. De concurrentiestrijd op de markt van Koreaanse skincare is erg hoog. Door het grote aanbod en de vele concurrentie op de markt liggen de prijzen laag in vergelijking met de westerse merken. Het heeft dus niet met de kwaliteit van de producten te maken.

  • Preventie. Koreaanse skincare is bedacht met de filosofie om huidproblemen en verschijnselen te voorkomen. In de westere landen is de skincare vooral gericht op het genezen en helen wanneer het eigenlijk al ‘te laat’ is.

  • Natuurlijke ingrediënten. Er worden erg veel natuurlijke ingrediënten gebruikt in Korean skincare gebruikt. Deze ingrediënten vind je niet vaak terug in westerse productren. Een voorbeeld wat hierboven al benoemd is, is slakkenslijm. Slakkenslijm vermindert littekens en vermindert pigmentatie.

  • Zachte formules. Door de natuurlijke ingrediënten in de producten is Koreaanse skincare ook goed geschikt voor de gevoelige huid. In westerse producten worden vaak nog bepaalde ingrediënten gebruikt waar veel (harde) chemicaliën in zitten.

  • Diepe behandeling. Koreaanse producten zijn zo ontwikkel dat ze de huid tot diepere lagen reinigen en verzorgen. Om zo tot de een egale, glowy en stralende huid te komen.

  • Specifieke doelen. In tegenstelling tot westerse producten waar bepaalde crèmes bijvoorbeeld voor meerdere doeleinden geschikt zijn, zijn Koreaanse producten erg specifiek. Een volledige Koren Skin routine bestaat dan ook uit maar liefst 10 stappen. Omdat iedere stap en ieder product een specifiek doel heeft en hierop ontworpen is, zijn de producten een stuk effectiever.

  • Self-care. Omdat de Koreaanse skincare routine uit maar liefst 0 stappen bestaat wordt het door de meeste ook gezien als ontspan en self-care momentje in plaats van het gehaaste en zo snel mogelijk klaar zijn. Het wordt gezien als iets wat je doet uit verzorging voor jezelf en niet als iets wat perse moet.

Koreaanse Skincare Routine

Hieronder bespreken we de 10 stappen uit de Koreaanse Skincare Routine:

1. Cleansing oil: Door eerst een cleanser op olie basis te gebruiken hechten alle olië zich aan de oliën in de cleanser en worden ze mee af gespoeld. Een oil cleanser reinigt niet alleen de huid maar hydrateerd de huid ook.

2. Cleanser op waterbasis: Deze soort cleanser zorgt ervoor dat de laatste restjes vuil, overtollig vet en eventuele restjes van de oil cleanser van de huid worden verwijderd. De cleansers op waterbasis helpen met het kalmeren van de huid en zijn het best geschikt voor en normale en vette huid. Door deze twee cleansers direct na elkaar te gebruiken heb je een double cleanse gedaan. Een double cleanse is op de lange termijn goed voor een schone huid en minder opvallende poriën.

3. Exfoliant: Op je huid hopen zich dode huidcellen op. Deze kunnen zorgen voor een doffe, ruwe huid met puistjes en mee-eters. Het is daarom dus goed om je huid regelmatig te exfoliëren. Je hoeft dit niet dagelijks te doen. Als je het namelijk te vaak gebruikt kan het zorgen voor een rode en geïrriteerde huid. Exfolianten komen voor in verschillende varianten. Het kan in een scrub, een masker of in toner-vorm voorkomen.

4. Toner: Na het reinigen en gebruiken van een exfoliant, gebruik je een toner. Toners zorgen er voor dat de producten die je erna gebruikt beter worden opgenomen door de huid. Daarnaast werkt een toner hydraterend. Je kunt een toner aanbrengen op je gezicht met een wattenschijfje of deppend met schone handen. Ook heb je spray varianten.

5. Essence: Een essence is niet te missen in een Koreaanse skincare routine. Het zorgt voor een gehydrateerde, stralende, verzorgde en glowy huid. Je kunt een essence vergelijken met een toner maar een essence is rijker aan voedingsstoffen voor de huid. Het is wateriger dan een serum en is een product waar wij nog niet erg bekend mee zijn in het westen.

6. Treatment: Deze stap in de routine kan voor iedereen wat anders inhouden. Iedere huid is anders en iedereen heeft iets waar hij of zij tegenaan loopt. Last van puistjes? Een vette huid? Een doffe huid? Of juist een hele droge huid? Deze stap is specifiek bedoeld voor het gebruik van serums of treatments waar jou huid in het bijzonder behoefte aan heeft. Juist een spot-treatment voor de puistjes? Of een vitamine C serum voor een stralende huid? Deze stap mag je zelf invullen.

7. Gezichtsmasker: In allerlei soorten, vormen en maten zijn gezichtsmaskers op de markt. Van wash-off maskers tot peel-off maskers tot sheetmaskers en nachtmaskers. Allemaal met een eigen doel verzorgen ze jouw huid.

8. Oogverzorging: Misschien wel de plek op je gezicht waar je huid het gevoeligst is, is het gebied rondom je ogen. Doordat er rondom je ogen weinig talgkliertjes zitten droogt je huid er sneller uit en vormen hier de eerste tekens van huidveroudering. Oogcrèmes en verzorgringen zorgen voor een gehydrateerde, verstevigde en verzorgde huid.

9. Moisturizer:Welk type moisturizer het best bij jouw huid past en werkt is afhankelijk van je huidtype. Heb je een vettere huid? Dan werken gels of emulsies het beste voor je. Heb je een droger huidtype dan kun je het beste een crème of olie gebruiken.

10. SPF / zonnebrandcrème: Dat het dragen van zonnebrand belangrijk is, dat wisten we al. Ook was het al bekend dat, ondanks de lage UV-index in de wintermaanden, het dragen van een SPF heel het jaar door belangrijk is. Op de langere termijn kan het niet dragen van zonnebrand, met name op je gezicht, zorgen voor een slappere huid, pigment vlekken, rimpels en in het ergste geval huidkanker. Het is daarom dus van belang heel het jaar door zonnebrand te dragen die je beschermt tegen zowel UVA als UVB straling.


 


 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Beauty
Meest gelezen